Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Simit Tarifi Nasıl Yapılır Zeytinli Simit Pişirme Önerileri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Simit Tarifi Nasıl Yapılır Zeytinli Simit Pişirme Önerileri




Zeytinli Simit Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri



Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
Simitlerin üzeri için:
Susam, pekmez
İçi için:
Dilimlenmiş zeytin
Yapılışı:
1- 1 su bardağı ılık suyun içinde yaş mayayı ezin ve 1 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırarak 10 dakika kadar bekletin
2- Derin bir yoğurma kabına 4,5 su bardağı unu alın Ortasını açıp maya ve hamur malzemelerinin hepsini ekleyerek yoğurun
3- Hamuru toplayıp üzerini bir bez ile örtün 30 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin
4- Mayalanan hamurunuzu portakal büyüklüğünde bezelere ayırın
5- Bezeleri hafifçe unladığınız tezgahta 1 santim kalınlığında açın Açtığınız hamurun ortasına 2 yemek kaşığı kadar dilimlenmiş zeytin koyun
6- Hamuru kenarlarından dikdörtgen olacak şekilde katlayın
7- 4 yemek kaşığı pekmezi su ile karıştırın, hazırladığınız simidi önce pekmezli suya sonrada susama bulayın
8- Tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 santim aralıklarla dizin Tepside 15 dakika daha mayalanmaya bırakın
9- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin

mutfaksırları



Alıntı Yaparak Cevapla