Konu
:
Katlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Katlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır
Katlı Taş Ekmeği nasıl yapılır
Katlı Taş Ekmeği tarifi
Malzemeler :
1 paket yaş maya
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi için :
Yarım su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Yarım paket margarin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Tarif :
1 Paket yaş mayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tozşekerle kaseye koyup, kabarmasını bekleyiniz
1 Su bardağı süt ve kalan 1,5 su bardağı suyu derin bir kaba alınız
Üzerine kabaran mayalı karışımı ilave ediniz
Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek ilave ediniz
Kabın etrafını ve üzerini bir örtüyle sarıp, yarım saat bekletiniz
Daha sonra hamurdan kepçeyle alıp, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün çevirerek arkalı önlü pişiriniz
Hamur bitince sosu hazırlama başlayınız
Yarım su bardağı su ve 1 su bardağı tozşekeri tencerede kaynatınız
Başka bir tencerede yarım paket margarini eritiniz
Hazırladığınız şekerli suya katınız
Taş ekmeklerini tek tek bu karışıma bulayınız
Düz bir servis tabağına ilk taş ekmeğini koyunuz
Üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz serpiniz
Harcın üzerine tekrar taş ekmeği yerleştiriniz
Taş ekmekleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın (1 kat taş ekmeği, 1 kat dövülmüş ceviz şeklinde)
Son olarak baklava şeklinde dilimleyip, servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul