Yalnız Mesajı Göster

Katlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır




Katlı Taş Ekmeği nasıl yapılır Katlı Taş Ekmeği tarifi

Malzemeler :

1 paket yaş maya

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 su bardağı süt

Alabildiği kadar un

İçi için :

Yarım su bardağı su

1 su bardağı tozşeker

Yarım paket margarin

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Tarif :

1 Paket yaş mayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tozşekerle kaseye koyup, kabarmasını bekleyiniz

1 Su bardağı süt ve kalan 1,5 su bardağı suyu derin bir kaba alınız

Üzerine kabaran mayalı karışımı ilave ediniz

Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek ilave ediniz

Kabın etrafını ve üzerini bir örtüyle sarıp, yarım saat bekletiniz

Daha sonra hamurdan kepçeyle alıp, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün çevirerek arkalı önlü pişiriniz

Hamur bitince sosu hazırlama başlayınız

Yarım su bardağı su ve 1 su bardağı tozşekeri tencerede kaynatınız

Başka bir tencerede yarım paket margarini eritiniz

Hazırladığınız şekerli suya katınız

Taş ekmeklerini tek tek bu karışıma bulayınız

Düz bir servis tabağına ilk taş ekmeğini koyunuz

Üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz serpiniz

Harcın üzerine tekrar taş ekmeği yerleştiriniz

Taş ekmekleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın (1 kat taş ekmeği, 1 kat dövülmüş ceviz şeklinde)

Son olarak baklava şeklinde dilimleyip, servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla