Yalnız Mesajı Göster

Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri




Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri



Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı soda
1 küp yaş maya (42 gr)
1 tatlı kalığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4,5 – 5 su bardağı un
Üzerine sürmek için:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
susam ve çörekotu
Yapılışı:
1- Yaş mayayı şeker kattığınız sütün içinde eliniz ile ezin (ben dondurucudan çıkartıp bir kase içinde mikrodalgaya atıyorum eridiği için direk kaba da ekleyebiliyorum)
2- Yoğurma kabına 3 su bardağı unu alın Ortasına çukur açıp sütle erittiğiniz mayayı, zeytinyağı, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip yoğurun
3- Kulak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin 1,5 su bardağı daha yeterli oluyor
4- Kaptan kurtulup toplanan hamurun üzerine 1 bez örterek 40 dakika kadar dinlendirin
5- Dinlenen hamurdan mandalinadan ufak parçalar kopartın Elinizle yuvarlayın, bastırıp arasını açın ve isteğe göre zeytin ya da peynir koyarak kapatın
6- 2 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin Üzerine hazırladığınız yumurtalı zeytinyağı karışımını sürün, susam ve çörekotu serperek 10 dakika daha tepside mayalanmaya bırakın
7- 180 derece önceden ısıtılmış fırında poğaçalar kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dk kadar pişirin

mutfaksırları



Alıntı Yaparak Cevapla