Konu
:
Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
Yalnız Mesajı Göster
Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı soda
1 küp yaş maya (42 gr)
1 tatlı kalığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4,5 – 5 su bardağı un
Üzerine sürmek için:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
susam ve çörekotu
Yapılışı:
1- Yaş mayayı şeker kattığınız sütün içinde eliniz ile ezin
(ben dondurucudan çıkartıp bir kase içinde mikrodalgaya atıyorum eridiği için direk kaba da ekleyebiliyorum)
2- Yoğurma kabına 3 su bardağı unu alın
Ortasına çukur açıp sütle erittiğiniz mayayı, zeytinyağı, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip yoğurun
3- Kulak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin
1,5 su bardağı daha yeterli oluyor
4- Kaptan kurtulup toplanan hamurun üzerine 1 bez örterek 40 dakika kadar dinlendirin
5- Dinlenen hamurdan mandalinadan ufak parçalar kopartın
Elinizle yuvarlayın, bastırıp arasını açın ve isteğe göre zeytin ya da peynir koyarak kapatın
6- 2 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin
Üzerine hazırladığınız yumurtalı zeytinyağı karışımını sürün, susam ve çörekotu serperek 10 dakika daha tepside mayalanmaya bırakın
7- 180 derece önceden ısıtılmış fırında poğaçalar kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dk kadar pişirin
mutfaksırları
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul