Konu
:
Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır
Kıymalı Rulo Börek nasıl yapılır
Kıymalı Rulo Börek tarifi
Malzemeler :
4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 Yumurta
2 çorba kaşığı sirke
250 gr margarin
İç malzeme:
300 gr kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 Soğan
Tuz ve karabiber
Tarif :
Çukur bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi karıştırınız
Unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayınız
Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz
Hamurdan eşiy büyüklükte 20 beze hazırlayınız
Üzerlerini nemli bezle örtün ve 20 dakikadinlendiriniz
İç malzemeyi hazırlamak için; soğanları küp şeklinde doğrayınız
tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleştiriniz
Kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurunuz
Tuz ve karabiberini serpip karıştırınız
Soğumaya bırakınız
Hamur bezelerinin üzerine nişasta serpin ve tabak büyüklüğünde açınız
On hamuru aralarına nişasta serperek merdaneyle inceltin
Elde ettiğiniz hamuru ortadan ikiye kesiniz
Aynı işlemi diğer on beze için de uygulayınız
Hamurların düz kenarlarına hazırladığınız harcı yayıp rulo şeklinde sarınız
Ruloları tepsiye yerleştirip üzerlerine eritilmiş margarin dökünüz
Bıçakla dilimleyiniz
Önceden ısıtılmış 180 oC ayarındaki fırında pişiriniz
Sıcak olarak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul