Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır




Kıymalı Rulo Börek nasıl yapılır Kıymalı Rulo Börek tarifi

Malzemeler :

4 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1 Yumurta

2 çorba kaşığı sirke

250 gr margarin

İç malzeme:

300 gr kıyma

3 çorba kaşığı sıvıyağ

4 Soğan

Tuz ve karabiber

Tarif :

Çukur bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi karıştırınız

Unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayınız

Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz

Hamurdan eşiy büyüklükte 20 beze hazırlayınız

Üzerlerini nemli bezle örtün ve 20 dakikadinlendiriniz

İç malzemeyi hazırlamak için; soğanları küp şeklinde doğrayınız

tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleştiriniz

Kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurunuz

Tuz ve karabiberini serpip karıştırınız

Soğumaya bırakınız

Hamur bezelerinin üzerine nişasta serpin ve tabak büyüklüğünde açınız

On hamuru aralarına nişasta serperek merdaneyle inceltin

Elde ettiğiniz hamuru ortadan ikiye kesiniz

Aynı işlemi diğer on beze için de uygulayınız

Hamurların düz kenarlarına hazırladığınız harcı yayıp rulo şeklinde sarınız

Ruloları tepsiye yerleştirip üzerlerine eritilmiş margarin dökünüz

Bıçakla dilimleyiniz

Önceden ısıtılmış 180 oC ayarındaki fırında pişiriniz

Sıcak olarak servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla