Konu
:
Resimli Ve Pratik Semizotlu Yufka Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Resimli Ve Pratik Semizotlu Yufka Böreği Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Resimli Ve Pratik Semizotlu Yufka Böreği Tarifi
Resimli ve Pratik Semizotlu Yufka Böreği tarifi
Malzemeler :
6 adet hazır yufka
2 demet semizotu
2 baş kuru soğan
sıvı yağ
çörekotu veya susam
Börek Sosu İçin Malzemeler :
yarım litre süt , 2 adet yumurta , 1 çay bardağı sıvı yağ , tuz ve 1 şişe soda
Hazır Yufkadan Semizotlu Börek Tarifi Nasıl Yapılır , Yapılışı :
1- ilk önce semizotunu iyice yıkayıp temizleyelim
Sonra küçük parçalara keselim( isterseniz sıcak suda haşlayalım ve bu suyu dökelim
2 baş kuru soğanı ince doğradıktan sonra sıvıyağda soğanlar renk değiştirene ve yumuşayana kadar kendi özsuyunu çekene kadar kavuralım
Ya da ince doğranmış ve haşlanmış semizotunu ekleyerek hep birlikte kavuralım ve tuzunu atarak ılınmaya bırakalım
Melodi Akçay dan Not : Eğer semizotunun kavurduğunuz tencerede hafif suyu varsa çok az un ilave ederek bu suyu içine yok edebilirsiniz
2 – Börek sosunu hazırlayalım
3 - Sonra hafif yağlanmış fırın tepsisine isterseniz kol böreği , gül böreği , muska böreği , rulo börek ya da yuvarlak tepsi böreği şekillerinde hazır yufkaların içlerine kavrulmuş semizotunu ve börek sosunu koyarak kalan börek sosunuda üzerlerine sürüp , isterseniz de üzerine 1 şişe soda maden suyu dökerek böreğinizin kabarmasını ve üstünün çıtır çıtır olmasını sağlayarak ve çörek otu , susam serperek 200 dereceli fırında altı ve üstü eşit derecede kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul