Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır




Kıymalı Saray Böreği nasıl yapılır Kıymalı Saray Böreği tarifi

Malzemeler :

200 gryağsız kıyma

2 adet soğan

1 çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar tuz

10 Milföy hamuru

1 çorba kaşığı margarin

1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için)

Tarif :

Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyunuz

Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dk pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurunuz

Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtünüz

Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişiriniz

Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakınız

Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyunuz

Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatınız

Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürünüz

Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla diziniz

Orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla