Konu
:
Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır
Kıymalı Saray Böreği nasıl yapılır
Kıymalı Saray Böreği tarifi
Malzemeler :
200 gryağsız kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
10 Milföy hamuru
1 çorba kaşığı margarin
1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için)
Tarif :
Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyunuz
Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dk
pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurunuz
Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtünüz
Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişiriniz
Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakınız
Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyunuz
Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatınız
Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürünüz
Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla diziniz
Orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul