Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




KATMER POĞAÇA Malzemeler

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)

20 gr yaş veya 1 yemek kaşığı kurumaya

2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı tozşeker

aldığı kadar un

Arasına 75 gr oda sıcaklığında tereyağı

100 gr beyaz peynir

KATMER POĞAÇA TARİFİ

Mayayı ılık sütün içerisinde eritin Üzerine sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve unu ekleyerek ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur hazırlayın Hazırladığınız poğaça hamurunu 8 eşit parçaya ayırın Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açıp, üzerine oda sıcaklığındaki tereyağından ince bir tabaka halinde sürün Tüm parçaları bu şekilde yağlayıp üstüste dizin En üstteki hamuru yağlamayın Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar açın Elde ettiğiniz hamuru sigara böreği saracakmış gibi eşit şekilde üçgenlere kesin Aralarına peynir koyarak sarın Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 30-40 dakika mayalandırın Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla