Konu
:
Tavuklu Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Erişte-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
KATMER POĞAÇA Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaş veya 1 yemek kaşığı kurumaya
2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı tozşeker
aldığı kadar un
Arasına 75 gr oda sıcaklığında tereyağı
100 gr beyaz peynir
KATMER POĞAÇA TARİFİ
Mayayı ılık sütün içerisinde eritin
Üzerine sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve unu ekleyerek ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur hazırlayın
Hazırladığınız poğaça hamurunu 8 eşit parçaya ayırın
Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açıp, üzerine oda sıcaklığındaki tereyağından ince bir tabaka halinde sürün
Tüm parçaları bu şekilde yağlayıp üstüste dizin
En üstteki hamuru yağlamayın
Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar açın
Elde ettiğiniz hamuru sigara böreği saracakmış gibi eşit şekilde üçgenlere kesin
Aralarına peynir koyarak sarın
Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 30-40 dakika mayalandırın
Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul