Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlenli Rulo Pasta Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Rulo Pasta Tarifi




Böğürtlenli Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler

250 gr tozşeker

4 Adet yumurta

1 Su bardağı un

1 Adet limon

1 Çay bardağı dövülmüş badem

1 Paket krema

300 gr böğürtlen

2 Çorba kaşığı tozşeker (ayrıca)

2 Çorba kaşığı pudra şekeri

Tuz

Hazırlanışı

Bir kapta 1 adet yumurtanın sarısı ve şekerin yarısını krema kıvamına gelene dek çırpın

Yumurta aklarını bir çimdik tuzla birlikte katı kar haline gelene dek çırpın

Kalan şekeri de ilave edin ve yumurta sarılarını ekleyin

Un ve limon kabuğu rendesini ilave edin

Fırın tepsisini yağlayın

Üzerini alüminyum folyoyla kaplayın ve yağlayın

Hamuru yaklaşık 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın

Üzerine dövülmüş bademi dökün

Önceden ısıtılmış 180 derecelik 15 dakika pişirin

Hamuru fırından çıkarıp, nemli bir mutfak bezinin üzerine alın

Hemen rulo yapın ve soğumaya bırakın

Kremayı 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın

Böğürtlenleri ilave edin

Bu karışımı rulo yaptığınız hamurun hamuru açıp, üzerine yayın

Tekrar rulo şeklinde sarın

Dilimleyip, üzerine pudra şekeri serperek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla