Konu
:
Sembusek Malzemeler Yapılışı Sembusek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sembusek Malzemeler Yapılışı Sembusek Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sembusek Malzemeler Yapılışı Sembusek Tarifi
Sembusek Malzemeler Yapılışı Sembusek Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
un, tuz
iç malzemesi:
4 adet soğan
1/2 kilo kıyma
300gr
kadar çarliston biberi
1/2 demet maydanoz
3 yemek kaşığı domates salçası
acılığına göre yarım yada 1 yemek kaşığı biber salçası
karabiber, tuz, yenibahar
Yapılışı:
Yaklaşık 5 su bardağı unu ve tuzu eleyip ortasını açarak havuz yapın
Sıvı malzemeleri ortasına koyup yanlardan un alarak hamuru yoğurmaya başlayın
Yeterince un ilave ederek çok yumuşak olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurup dinlenmeye bırakın
Kıymaya önce salça ve baharatları yoğurarak yedirin
Daha sonra ince kıyılmış veya robottan geçirilmiş soğan, maydanoz ve biberleri ilave edip karıştırın
Hamurları yumurtadan biraz ufak büyüklükte bezelere ayırın
Merdane ile tatlı tabağı kadar açıp ikiye katlayıp tekrar açın
Bol kıymalı içten sürüp kapatın ve ruletle veya keskin bir tabağın kenarı ile düzgünce kesin
Fırın kağıdı serilmiş tepsiye alıp (yaklaşık 6şar adet) üzerlerine yumurta sarısı sürün
200C dereceli ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
Pişenleri bir tepside üst üste alıp mutfak bezi ile kapatın ve tüm hamurları aynı şekilde pişirip hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul