Konu
:
Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Turta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
PASTANE POĞAÇASI Malzemeler
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
5 dal dereotu
4 taze soğan
PASTANE POĞAÇASI
Unu hamur karıştırma kabına alarak ortasını açın
Maya, şeker ve ılık suyu ekleyip karıştırın
Biraz köpürmesini bekleyin
Bu arada iç harcını hazırlayın
Soğanı rendeleyin, dereotunu kıyın ve rendelenmiş peynirle birlikte karıştırın
Dilerseniz iç harcı kıymalı veya patatesli de olabilir
Köpüren karışımın üzerine eritiğiniz margarin ile sıvı yağı, yumurtaları ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edin
Hazırladığınız poğaça hamurundan yumurtadan biraz daha büyük bezeler koparın
Bezeleri biraz açarak içini ekleyin ve dilediğiniz şekli verip, yağlanmış tepsiye dizin
Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15 dakika oda ısısında mayalanmasını bekleyin
Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul