Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Elma Pastası (12 Dilim)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Elma Pastası (12 Dilim)-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Cevizli Elma Pastası (12 Dilim)

Malzemeler

HAMUR İÇİN

3 Kahve Fincanı Margarin

Bir Tutam Tuz

1 Paket Vanilya

2 Kahve Fincanı Esmer Şeker

Yarım Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi

4 Yumurta

1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

5 Kahve Fincanı Un

750 gr Ekşi Elma

AYRICA

Kalıbı Yağlamak İçin Yağ

2 Kahve Fincanı Margarin

3 Kahve Fincanı İkiye Bölünmüş Ceviz İçi

3 Kahve Fincanı Kıyılmış Ceviz İçi

3 ÇorbaKaşığı Tozşeker

Pudraşekeri

Yemeğin Tarifi

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Margarin, tuz, vanilya, şeker ve portakal kabuğunu karıştırın Yumurtaları ekleyin Un ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin

Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın 1 elmayı küçük küpler halinde doğrayıp hamura ekleyin

Yuvarlak bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin Kalan elmaların bombeli yüzeyine bir bıçak yardımı ile kesikler açarak süsleyin Çekirdek bulunan kısmı alta gelecek şekilde hamurun üzerine yerleştirin Margarini küçük parçalara bölüp kıyılmış cevizle birlikte eİmaların üzerine dağıtın

Üzerine tozşeker serpip ikiye bölünmüş cevizleri resimde görüldüğü gibi pastanın kenarına yerleştirin

Pastayı fırının orta katında 50 dakika kadar pişirin Pastanın üzerini fırına vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz

Pastayı fırından alıp, kalıptan çıkarın Dilerseniz üzerine pudraşekeri serpin

Bu pastayı armutla da hazırlayabilirsiniz Bunun için armutları aynı şekilde hazırlamanız yeterli olur Dilerseniz elma ve armudu karışık olarak da kullanabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla