10-15-2012
|
#6
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tost -Sandviç -Pizza - Ve Hamburgerler [Ev Usulü, Pratik,Kolay Yemekler]

hamburger ekmeği için:
5 su b un
1 p yaşmaya
2 çorba k toz şeker
1 tatlı k tuz
1 çay b süt
yarım çay b sıvıyağ
ılık su
köftesi için:
400 gr kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
garnitürü için:
5 patates
domates
kıvırcık
mayonoz
ketçap
HAZIRLANIŞI:
Hamburger ekmeği için; karıştırma kabına 5 su b
unu alın üzerine maya tozşeker, tuz, süt, sıvıyağ
ekleyin ve alabildiği kadar ılık su ile hamuru
yoğurun hazırlanan hamuru 7 bezeye bölün
ve 30 dk kadar tepsi mayası gelinceye kadar
dinlendirin daha sonra üzerine yumurta sarısı
ve susam serperek pişirin diğer taraftan köftesi
için; kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtanın akını,
maydanoz, tuz ve baharatı bir kaba alıp yoğurun
köfteler hazır olunca yağda kızartın bu arada orta boy
patatesleri güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını
soymadan yuvarlak dilimleyerek önce buharda yarı
kıvamda pişirin daha sonra da yağda kızartın
hamburger ekmeği, köfte ve patetesler hazırlanınca
ekmekleri ikiye ayırın, içine köfte kıvırcık,domtes koyun
üzerine ketçap ve mayonez sıkarak ekmeğin diğer
yarısını üzerine kapatın yanında önce haşlanmış
sonra kızartılmış patateslerle servis yapın
Ispanaklı Hamburger

Malzemeler
750 gr ıspanak
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 baş soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber
200 gr kaşar peyniri
4-5 adet yumurta
Yemeğin Tarifi
Hamburger ekmeklerini ortadan eşit şekilde keserek ikiye ayırın Üzerine tereyağı sürüp fırın tepsisine dizin lspanakları ayıklayıp yıkayın, irice doğrayın
Bir tencereye zeytinyağını koyup ısınınca içine ince kıyılmış soğanı ilave edip hafifçe kavurun Sonra ıspanakları ekleyin Bir iki defa karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, kırmızı biber koyup ateşi kısarak ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin Ateşten alın
Bir kapta kırılmış yumurtaları kaşar peyniri rendesi ile iyice çırparak ıspanaklara ilave edin Bu karışımı hamburger ekmeklerinin üzerine yerleştirin fırınlayın Üzerini domatesle süsleyin ve servise sunun
|
|
|