10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Börek Nasıl Yapılır
Mantarlı Börek nasıl yapılır Mantarlı Börek tarifi
Malzemeler :
250 gr mantar
2-3 çorba kaşığı ayçiçekyağı
3 adet sivribiber
1 adet domates
4 çorbakaşar peyniri rendesi
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
75 gr margarin
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
3 adet yufka
tuz, karabiber, susam
Tarif :
Ön hazırlık olarak mantarları yıkayıp 10 dk limonlu suda bekletelim
Küçük küçük doğrayıp, 2-3 kaşık ayçiçek yağında sote ediniz
Mantarlar bıraktıkları suları çekince küçük küçük doğranmış sivribiberleri, 2-3 dk sonra ise tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi tavaya aktaralım
2 dk kadar kavurunuz
Tavayı ateşten alınız
Mantarlı malzeme ılındığında rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, iyice harmanlayalım
Diğer tarafta çukur bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını çırpınız
Sütü, eritip ılıttığımız margarini ekleyip,karıştırmaya devam ediniz
İlk yufkayı düz bir zemine serelim
Yumurtalı harçtan üzerine sürünüz
Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatalım
Yarım daire şekline gelen yufkayı 6 eşit üçgene bölünü
Her üçgen parçanın geniş tarafına mantarlı harçtan bir miktar koyalım
İki tarfını hafifçe içe doğru katlayanız
Döndürüp rulo şeklinde saralım
Hafifçe yağlanmış tepsiye diziniz
Üzerine yumurta sarısı sürünüz
Susam serpiniz
Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirerek, servis yapabilirsiniz
|
|
|