Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Börek Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Börek Nasıl Yapılır




Mantarlı Börek nasıl yapılır Mantarlı Börek tarifi

Malzemeler :

250 gr mantar

2-3 çorba kaşığı ayçiçekyağı

3 adet sivribiber

1 adet domates

4 çorbakaşar peyniri rendesi

1 adet yumurta

1 adet yumurtanın akı

75 gr margarin

1 su bardağından 1 parmak eksik süt

3 adet yufka

tuz, karabiber, susam

Tarif :

Ön hazırlık olarak mantarları yıkayıp 10 dk limonlu suda bekletelim

Küçük küçük doğrayıp, 2-3 kaşık ayçiçek yağında sote ediniz

Mantarlar bıraktıkları suları çekince küçük küçük doğranmış sivribiberleri, 2-3 dk sonra ise tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi tavaya aktaralım

2 dk kadar kavurunuz

Tavayı ateşten alınız

Mantarlı malzeme ılındığında rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, iyice harmanlayalım

Diğer tarafta çukur bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını çırpınız

Sütü, eritip ılıttığımız margarini ekleyip,karıştırmaya devam ediniz

İlk yufkayı düz bir zemine serelim

Yumurtalı harçtan üzerine sürünüz

Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatalım

Yarım daire şekline gelen yufkayı 6 eşit üçgene bölünü

Her üçgen parçanın geniş tarafına mantarlı harçtan bir miktar koyalım

İki tarfını hafifçe içe doğru katlayanız

Döndürüp rulo şeklinde saralım

Hafifçe yağlanmış tepsiye diziniz

Üzerine yumurta sarısı sürünüz

Susam serpiniz

Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirerek, servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla