Konu
:
Mantarlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır
Mantarlı Taş Ekmeği nasıl yapılır
Mantarlı Taş Ekmeği tarifi
Malzemeler :
1 paket yaş maya
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
1 çorba kaşığı margarin
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet biber
Yarım kg mantar
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kaşar peyniri
Tarif :
Ön hazırlık olarak 1 paket yaşmayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şekerle aynı kaseye koyup kabarmasını bekleyiniz
1 su bardağı süt ve kalan 1,5 su bardağı suyu derin bir kaseye alınız
Bu karışımın üzerine, kabaran mayalı karışımı ilave ediniz
Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek dökünüz
Kasenin etrafını ve üzerini bir bez örtüyle sarıp yarım saat bekleyiniz
Bu arada teflon tavada bir miktar ayçiçek yağını kızdırınız
Hamurdan birer kepçe alarak, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökünüz
Çevirerek arkalı önlü pişiriniz
Pişirme işlemi tamamlanınca, içini hazırlayınız
1 çorba kaşığı margarini tavada eritiniz
Soğanı yemeklik doğrayıp, kıymayla beraber yağda kavurunuz
Üzerine ince ince doğranmış biber, tuz ve karabiberi koyunuz
Hepsini karıştırınız
Biberler pişince, küçük küçük doğradığımız mantarları ekleyiniz
Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişiriniz
Taş ekmeklerini tepsiye yerleştiriniz
Üzerine kıymalı-mantarlı karışımı yayınız
En üste dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştiriniz
Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip, servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul