Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır




Mantarlı Taş Ekmeği nasıl yapılır Mantarlı Taş Ekmeği tarifi

Malzemeler :

1 paket yaş maya

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı şeker

1 su bardağı süt

Alabildiği kadar un

İçi İçin:

1 çorba kaşığı margarin

250 gram kıyma

1 adet soğan

2 adet biber

Yarım kg mantar

Tuz

Karabiber

Üzerine:

Kaşar peyniri

Tarif :

Ön hazırlık olarak 1 paket yaşmayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şekerle aynı kaseye koyup kabarmasını bekleyiniz

1 su bardağı süt ve kalan 1,5 su bardağı suyu derin bir kaseye alınız

Bu karışımın üzerine, kabaran mayalı karışımı ilave ediniz

Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek dökünüz

Kasenin etrafını ve üzerini bir bez örtüyle sarıp yarım saat bekleyiniz

Bu arada teflon tavada bir miktar ayçiçek yağını kızdırınız

Hamurdan birer kepçe alarak, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökünüz

Çevirerek arkalı önlü pişiriniz

Pişirme işlemi tamamlanınca, içini hazırlayınız

1 çorba kaşığı margarini tavada eritiniz

Soğanı yemeklik doğrayıp, kıymayla beraber yağda kavurunuz

Üzerine ince ince doğranmış biber, tuz ve karabiberi koyunuz

Hepsini karıştırınız

Biberler pişince, küçük küçük doğradığımız mantarları ekleyiniz

Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişiriniz

Taş ekmeklerini tepsiye yerleştiriniz

Üzerine kıymalı-mantarlı karışımı yayınız

En üste dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştiriniz

Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip, servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla