10-14-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mineraller-Yemek Tarifleri
Sodyum ve Klor :
Bu iki maden bedenimizde büyük rol oynar Midemizin hidroklorik asit yapabilmek için klora gereksinimi vardır Hidroklorik asit proteinlerin normal sindirimi ve madensel tuzların kana kolayca yerleşmesi için gereklidir Sodyum ve klor birçok besin maddesinde ve doğal olarak sofra tuzunda bulunur Bu madenlerden yararlanmak amacıyla aşırı tuz yemek doğru olmadığı gibi, tuzu besinden tamamen kaldırmak da doğru değildir (doktor tavsiyesi hariç) Çünkü bu madenlerin eksikliği bacak kaslarında kramplara, bazen bulantıya, yorgunluğa ve baş dönmesine neden olabilir Sıcak havalarda duyulan yorgunluğun ve bitkinliğin bir nedeni de bedenin terle aşırı tuz kaybetmesidir Sodyum ve klor kaynakları;
fasulye, kestane, tahıl, pancar, kereviz, maydanoz, marul, ıspanak, hurma v b
|
|
|