Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler




Bulgurlu, Pazılı Soğuk Çorba (Sivas)

(Yaz Çorbası)

Malzemeler:
1 demet pazı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kg yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
4 su bardağı su (1 su bardağı su yoğurt için)

Hazırlanışı:
Pazıları yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız 1 su bardağı bulgur ,1 tatlı kaşığı tuz ve 3 su bardağı su ile pişirin Soğumaya bırakın Ayrı bir kapta 1 kg yoğurdu çırpın, sarımsakları ezerek ilave edin,1su bardağı soğuk su ile sulandırdıktan sonra, soğumaya bırakılan pazı ve bulgur karışımını ekleyerek karıştırın soğuk olarak servis yapın

Aşçının Notu: Sivas yöresinde yazın sıklıkla yapılan, yemek sofralarından eksik olmayan, yöresel soğuk çorbadır


Alıntı Yaparak Cevapla