Konu
:
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
10-14-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
Bulgurlu, Pazılı Soğuk Çorba (Sivas)
(Yaz Çorbası)
Malzemeler:
1 demet pazı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kg yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
4 su bardağı su (1 su bardağı su yoğurt için)
Hazırlanışı:
Pazıları yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız
1 su bardağı bulgur ,1 tatlı kaşığı tuz ve 3 su bardağı su ile pişirin
Soğumaya bırakın
Ayrı bir kapta 1 kg yoğurdu çırpın, sarımsakları ezerek ilave edin,1su bardağı soğuk su ile sulandırdıktan sonra, soğumaya bırakılan pazı ve bulgur karışımını ekleyerek karıştırın soğuk olarak servis yapın
Aşçının Notu: Sivas yöresinde yazın sıklıkla yapılan, yemek sofralarından eksik olmayan, yöresel soğuk çorbadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul