Konu
:
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
10-14-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
ERCİYES SALATASI
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
200 gram yağlı, ama sert beyaz peynir,
4 iri ve sert salatalık domates,
1 tatlı kaşığı kekik,
4 iyice yıkanmış tuzlu balık (sardalye veya hamsi),
1 tutam somak,
yeteri kadar tuz karabiber,
4 çorba kaşığı zeytinyağı (ay çiçeği yağı da olabilir),
iri ve etli zeytin
Yapımı: Beyaz peyniri dilim dilim kesin
Çukurca bir tabağa düzenli bir biçimde yerleştirin
Üstüne kekikle karabiberi ve tuzu serptikten sonra zeytinyağını dökün ve bir-iki saat kadar dinlendirin
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve her zeytini ortadan ikiye bölün
Tuzlu balıkların da kemiklerini çıkarın
Servis vakti gelince dört küçük kâse veya küçük kayık tabak alın
Çok keskin bir bıçakla domatesleri yanlamasına yuvarlak dilimlere bölün
Mer kaba bir domatesi koymak üzere bir dilim domates, bir dilim peynir olmak üzere domates ve peynirleri kat kat yerleştirin
En üste yine bir dilim domates koyduktan sonra birer tuzlu balıkla ikişer parça zeytin yerleştirin
Peynirden arta kalan zeytinyağlı suyu da kâselere böldükten sonra servis yapın
İsteyenler bu salataya birkaç damla limon suyu veya sirke de katabilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul