Konu
:
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
10-14-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
Çorum Baklavası (Çorum)
Hamur için:
4 su bardağı un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
Bir tutam tuz
İç malzeme:
2 su bardağı ince çekilmiş ceviziçi
1 paket (250 gr) margarin
Şurup için:
7 su bardağı tozşeker
8 su bardağı su
1
Tozşekeri suyla kaynatıp şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın
2
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın
Yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun
Hamuru eşit büyüklükte 20 parçaya ayırıp yuvarlayarak 20 beze yapın
Bezeleri hafif un serperek ince yufkalar halinde açın
3
Margarini eritip 1 çay bardağı kadarını ayırın
Kalan margarini yufkaların üzerine sürüp ceviz içini serpiştirin
Her bir yufkayı oklavaya sarıp iki ucundan ortaya doğru toplayarak büzün ve oklavadan çıkarın
3-4 cm'lik parçalar halinde kesip yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizin
Ayırdığınız margarini kızdırıp sıcak olarak yufkaların üzerine gezdirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
4
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün
Şurubu çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul