Konu
:
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
10-14-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler
Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı)
1 kg
pırasa ( kalın olanlar tercih edilir )
1 su bardağı pirinç
250 gr
kıyma
1 baş soğan
1 kaşık salça
Tereyağı, zeytinyağı
Maydanoz, karabiber, pul biber
1 limon
Kalın pırasalar 8 cm
boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika kadar haşlanarak kesilip katları ayrılır
Soğan ufak doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır
Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır
Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye kadar pişirilir
Servis tabağına alınarak üzerine limon suyu ilave edilip servise sunulur
İsteğe göre sıcak veya soğuk yenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul