Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler

Eski 10-14-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler




Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı)

1 kg pırasa ( kalın olanlar tercih edilir )
1 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 kaşık salça
Tereyağı, zeytinyağı
Maydanoz, karabiber, pul biber
1 limon

Kalın pırasalar 8 cm boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika kadar haşlanarak kesilip katları ayrılır Soğan ufak doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye kadar pişirilir Servis tabağına alınarak üzerine limon suyu ilave edilip servise sunulur İsteğe göre sıcak veya soğuk yenebilir


Alıntı Yaparak Cevapla