Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Enginarli kuru fasulye

MALZEMESİ
2,5 su bardağı beyaz fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
2 yemek kaşığı limon suyu
4-5 diş sarmısak (dövülmüş)
1 adet defne yaprağı
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
6 adet enginar (taze veya konserve)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

TARİF
Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim
Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım
Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelimTuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım
Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır
Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım Üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunalım


Alıntı Yaparak Cevapla