Konu
:
Mengen Pilavı - Bolu'dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Mengen Pilavı - Bolu'dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mengen Pilavı - Bolu'dan Yemek Tarifleri
Mengen Pilavı
Malzemeler:
1/2 kg
pirinç
250 gr
kuşbaşı kuzu eti
1 bardak tereyağı
1 bardak ince kıyılmış mantar
2 baş soğan
3 adet domates
8 bardak et suyu
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı kekik
1 demet dereotu
1 bardak ceviz içi
tuz ve karabiber
Hazırlanışı: Haşlanan pirinçler tuzlu ılık suda bir saat kadar bekletilir
Soğuk su ile iyice yıkanıp süzgece alınır
Tencere ateşe konur,yağın bir kısmı kızdırılır, çentilmiş soğanlar ve et eklenir karıştırılır
Birkaç dakika kavrulduktan sonra et suyu eklenir üzerinde biriken köpük alınarak yarım saat kaynatılır
Sonra pirinç, şeker, tuz ve biber eklenerek 15 dakika ağır ateşte pişirilir
Kalan yağ bir tavada kızdırılarak üzerine dökülür
Tencerenin kapağı sıkıca kapatılır bir süre sonra kekik, dereotu ve ceviz üzerine serpilir ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul