Konu
:
Malatya Kömbesi-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Malatya Kömbesi-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malatya Kömbesi-Yemek Tarifleri
4 su b
un
1 su b
sıvıyağ
1 çorba k
tozşeker
yarım p
yaşmaya
tuz,su
iç harcı için:
200 gr kıyma
1 çorba biber salçası
1 soğan
2 çorba k
ince bulgur
1 çay b
ceviz
sıvıyağ
tuz,karabiber
üzeri için:
2 çorba k
yoğurt
sıvıyağ
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Önce karıştırma kabına unu alın
içine tozşekeri,
tuzu ekleyin ve karıştırın
ortasını açın
sıvıyağı ve
mayayı alın
mayayı eritin
daha sonra unu yavaş
yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın
hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan
ve kıymayı kavurun
içine bulguru,cevizi,tuz ve
karabiberi ekleyin
hamuru ikiye bölüp tepsi
büyüklüğünde açın
tepsiye birinci hamuru
yerleştirin
kıymalı harcı içine dökün
diğer hamuru
üzerine kapatın
yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını
üzerine sürün
180 derecede alt üst pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul