Yalnız Mesajı Göster

Malatya Kömbesi-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Kömbesi-Yemek Tarifleri








4 su b un
1 su b sıvıyağ
1 çorba k tozşeker
yarım p yaşmaya
tuz,su
iç harcı için:
200 gr kıyma
1 çorba biber salçası
1 soğan
2 çorba k ince bulgur
1 çay b ceviz
sıvıyağ
tuz,karabiber
üzeri için:
2 çorba k yoğurt
sıvıyağ
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Önce karıştırma kabına unu alın içine tozşekeri,
tuzu ekleyin ve karıştırın ortasını açın sıvıyağı ve
mayayı alın mayayı eritindaha sonra unu yavaş
yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın
hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan
ve kıymayı kavurun içine bulguru,cevizi,tuz ve
karabiberi ekleyinhamuru ikiye bölüp tepsi
büyüklüğünde açın tepsiye birinci hamuru
yerleştirin kıymalı harcı içine dökün diğer hamuru
üzerine kapatın yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını
üzerine sürün180 derecede alt üst pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla