Konu
:
İsfınbaç Tarifi Resimli
Yalnız Mesajı Göster
İsfınbaç Tarifi Resimli
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsfınbaç Tarifi Resimli
Isfınbaç Tarifi Resimli
Isfınbaç Tarifi Resimli
Isfınbaç nasıl yapılır, Isfınbaç yemek tarifi
Resimli Isfınbaç Tarifi
Malzemeler
1 kilo yağlı koyun eti but tarafından
200 gram kuyruk yağı
1 kaşık tuz
1/2 litre su
250 gram soğan
50 gram nohut
250 gram badem içi
3 gram kimyon
3 gram kişniş
3 gram karabiber
2 gram çörek otu
Hazırlanışı
Kuyruk yağını makineden üç defa geçirmeli ve bir güvece koyup kuvvetli ateşte eritmeli
Bu arada kuşbaşı kesilmiş eti de yağın içine katmalı
Et, suyunu salıp çekinceye, yağ da tamamiyle eriyinceye kadar kabı ateşte tutmalı
Beri yanda soğanı çentilercesine doğramalı ve tuzun, dövülmüş kişnişin, kimyonun, karabiberle çörek otunun yarısını katıp iyice karıştırmalı
Sonra bunu etin içine atmalı
Yarım litre suyun da yarısını sıcak olarak dökmeli ve et suyunu tama
miyle çekinceye kadar pişirmeye devam etmeli
(Bu arada kabın yüzünde belirecek köpüğü bir kevgirle almayı unutmamalı)
Etin soğanı tamamiyle eriyince eti ve karışımını tahta bir havanda döverek veya makineden birkaç defa geçirerek macun durumuna getirmeli
Sonra bunu baharatın ve tuzun öbür yarısıyle birlikte yoğurup köfte haline getirmeli ve tekrar toprak çömleğe koymalı
Üzerine yarım litreden kalan sıcak suyu katmalı
Öbür yanda ıslatılarak zar gibi ince kabukları çıkarılmış nohutla badem içini havanda iyice döverek ve suyla ıslatarak birkaç defa ince delikli bir tel süzgeçten geçirmeli ve koyuca bir ayran haline getirmeli
Sonra bu karışımı köftelerin üstüne dökmeli ve bir-iki taşım kaynatmalı
Köftelerin salçası boza kıvamını bulunca güveci ateşten indirip hafifçe ılımaya bırakmalı
Sonra sofraya götürüp servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul