Yalnız Mesajı Göster

Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri




Pirzolalı Yaprak Sarması-Hatay

Malzemeler
750 grtaze yaprak (veya salamura yaprak)
500 gr pirzola veya biftek
400 gr az yağlı koyun kıyması
500 gr pirinç
200 gr yağ
1 küçük soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı (dolu) salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 limon

Yapılışı:
Yapraklar taze ise kaynayan suya batırmak sureti ile haşlanır Salamura ise bir gece önceden ıslatılıp bol yıkanmak suretiyle fazla tuzu giderilir Ayıklanmış yıkanmış pirinç, kıyma,salça, tuz karabiber, yağ bir tepside iyice karıştırılır Bu karışıma soğan ve sarımsak rendelenir Haşlanmış yaprakları sapları koparılarak hazırlanan harçtan az miktarda konup sıkı sıkı ve incecik sarılır Sarmaların pişeceği tencerenin dip kısmına tuzlanmış, baharatlanmış pirzolalar dizilip,üstüne sarmalar yerleştirilir Sarmaların üstüne diş diş sarımsak serpilerek sarma taşı veya düz tabak (sarmaların dağılmaması için) ağırlık olarak konur İki küçük bardak su ilave edilerek orta ateşte pişirilir 45 dakika sonra ütündeki ağırlık kaldırılarak limon suyu sarmanın üzerinden gezdirilir 15 dakika böyle pişirilerek tencerenin altı söndürülür Tencere, bir servis tabağına, pirzolalar üstte kalmak üzere ters çevrilip servis yapılır

Not: Arzuya göre erik mevsiminde limon yerine erik konur






Alıntı Yaparak Cevapla