Konu
:
Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri
Pirzolalı Yaprak Sarması-Hatay
Malzemeler
750 gr
taze yaprak (veya salamura yaprak)
500 gr pirzola veya biftek
400 gr az yağlı koyun kıyması
500 gr pirinç
200 gr yağ
1 küçük soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı (dolu) salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 limon
Yapılışı:
Yapraklar taze ise kaynayan suya batırmak sureti ile haşlanır
Salamura ise bir gece önceden ıslatılıp bol yıkanmak suretiyle fazla tuzu giderilir
Ayıklanmış yıkanmış pirinç, kıyma,salça, tuz karabiber, yağ bir tepside iyice karıştırılır
Bu karışıma soğan ve sarımsak rendelenir
Haşlanmış yaprakları sapları koparılarak hazırlanan harçtan az miktarda konup sıkı sıkı ve incecik sarılır
Sarmaların pişeceği tencerenin dip kısmına tuzlanmış, baharatlanmış pirzolalar dizilip,üstüne sarmalar yerleştirilir
Sarmaların üstüne diş diş sarımsak serpilerek sarma taşı veya düz tabak (sarmaların dağılmaması için) ağırlık olarak konur
İki küçük bardak su ilave edilerek orta ateşte pişirilir
45 dakika sonra ütündeki ağırlık kaldırılarak limon suyu sarmanın üzerinden gezdirilir
15 dakika böyle pişirilerek tencerenin altı söndürülür
Tencere, bir servis tabağına, pirzolalar üstte kalmak üzere ters çevrilip servis yapılır
Not:
Arzuya göre erik mevsiminde limon yerine erik konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul