Konu
:
Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
14
Prof. Dr. Sinsi
Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri
Çığırtma -Ege (Bergama)
Çığırtma, Ege'nin Bergama'sından ana malzemesi patlıcan olan bir yemek
Patlıcan, biber ve sarımsak eşliğinde "çığıra çığıra" zeytinyağında kızartılarak yapılan yemek özellikle yaz aylarında nefis oluyor
Malzemeler:
1 kg ince uzun patlıcan
1/2 kg domates
100 gr yeşil biber
5 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 fiske tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar şerit şerit kesilir, enine boyuna bıçakla çizikler yapılır, acısı çıkması için 20 dk
tuzlu suda bekletilip sıkılır
Kızdırılmış 1 bardak yağda azcık öldürerek kızartılır
Arkasından yağdan alınıp başka yayvan bir tavada bekletilir
Biberler de kızartılıp üstüne konur
Küp küp doğranmış domates, patlıcan ve biberlerin üstüne konur
En üste sarımsak eklenir
Kızartma yağından üzerlerine azıcık dökülüp kapağı kapatılmış bir şekilde domatesler pişinceye kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul