Yalnız Mesajı Göster

Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörelerimize Has Yemekler-Yemek Tarifleri




Çığırtma -Ege (Bergama)



Çığırtma, Ege'nin Bergama'sından ana malzemesi patlıcan olan bir yemek Patlıcan, biber ve sarımsak eşliğinde "çığıra çığıra" zeytinyağında kızartılarak yapılan yemek özellikle yaz aylarında nefis oluyor

Malzemeler:
1 kg ince uzun patlıcan
1/2 kg domates
100 gr yeşil biber
5 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 fiske tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanlar şerit şerit kesilir, enine boyuna bıçakla çizikler yapılır, acısı çıkması için 20 dk tuzlu suda bekletilip sıkılır Kızdırılmış 1 bardak yağda azcık öldürerek kızartılır Arkasından yağdan alınıp başka yayvan bir tavada bekletilir Biberler de kızartılıp üstüne konur Küp küp doğranmış domates, patlıcan ve biberlerin üstüne konur En üste sarımsak eklenir Kızartma yağından üzerlerine azıcık dökülüp kapağı kapatılmış bir şekilde domatesler pişinceye kadar pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla