10-14-2012
|
#6
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Cağırtlak Kebabı
MALZEME;
150 gr kuzu ciğeri(4 şiş)
30 gr ciğer çözü (ciğer yağı),
Piyaz Malzemesi:1 tutam maydanoz,
1 adet küçük baş kuru soğan
Yetercince tuz, karabiber,kimyon
Sumak ekşisi
Kırmızı pul biber
TARİFİ: Ciğer kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır ciğer çözüde aynı büyüklükte parçalara bölünür Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir
Piyazın Hazırlanışı: Kuru soğan ince doğranır,sumak ekşisiyle karıştırılır, Maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlana piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte hafiften tuz, biber, kimyon atılır konarak servise sunulur Yanında ayran da içilebilir
|
|
|