10-14-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Simit Kebabı
MALZEME;
650 gr kıyma
200 gr ılık suda ıslanmış
siyah simit (ince bulgur)
85 gr çam fıstığı
20 gr sarımsak - 30 gr kuru soğan
2 bağ ince doğ maydanoz
15 gr köfte baharati,tarçın,kimyon,karabiber
10 gr tuz - 15gr pulbiber - 50 gr fıstıkiçi
10 gr rendelenmiş kaşar peyniri
TARİFİ:
Bir tepsiye kıyma,ıslanmış simit,çam fıstığı,ince doğranmış maydanoz,dövülmüş sarımsak,rendelenmiş soğan,baharat, kimyon,karabiber,tarçın,tuz,ıslanmış pulbiber ilave edilip karıştırılır Karışım iyice yoğrulduktan sonra,kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır Izgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir Piştikten sonra tabaklara servis edilip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir
|
|
|