Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Kazan Kebabı

MALZEME;
4 tane orta boy patlıcan
300 gr kıyma
4 tane yeşilbiber
4 tane domates
2 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,kırmızıbiber
2 bardak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
TARİFİ: Patıcanlar soyulurEnine 5 eşit parçaya ayrılırKıymanın içine tuz,karabiber,kırmızıbiber ve ince doğranmış bir kuru soğan konarak yoğrulup ceviz büyüklünde parçalara ayrılırEnine kesilmiş patlıcanlar bir parçaet bir parça parça patlıcan şeklinde yerleştirilirDiğer tarafta bir tencereye zeytinyağı,halka şeklinde doğranmış soğan ve rendelenmiş domatesler konur Bunların üzerine sıralanan et ve patlıcanlar yerleştirilirAyrı bir kapta domates salçası suda eritilip üzerine tuz ve karabiber atılıp patlıcanların üzerine dökülürKabuğu soyulan domates ve biberler halka şeklinde doğranıp tencereye konurHazırlanan bu malzemenin üzerine kapak kapatılır ve kısık ateşte pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla