Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Kazan Kebabı
MALZEME;
4 tane orta boy patlıcan
300 gr
kıyma
4 tane yeşilbiber
4 tane domates
2 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,kırmızıbiber
2 bardak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
TARİFİ
: Patıcanlar soyulur
Enine 5 eşit parçaya ayrılır
Kıymanın içine tuz,karabiber,kırmızıbiber ve ince doğranmış bir kuru soğan konarak yoğrulup ceviz büyüklünde parçalara ayrılır
Enine kesilmiş patlıcanlar bir parçaet bir parça parça patlıcan şeklinde yerleştirilir
Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağı,halka şeklinde doğranmış soğan ve rendelenmiş domatesler konur
Bunların üzerine sıralanan et ve patlıcanlar yerleştirilir
Ayrı bir kapta domates salçası suda eritilip üzerine tuz ve karabiber atılıp patlıcanların üzerine dökülür
Kabuğu soyulan domates ve biberler halka şeklinde doğranıp tencereye konur
Hazırlanan bu malzemenin üzerine kapak kapatılır ve kısık ateşte pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul