Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
10
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Sarımsak Kebabı
MALZEME;
500 gr
taze baş sarımsak
500 gr
az yağlı kıyma
Bir kavhe fincanı Nar Pekmezi
Tuz
Karabiber
TARİFİ;
Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır
Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür
Şişe bir sarımsak bir köfte saplanarak mangalda pişirilir
Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir
Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya su gezdirilir
Ateşte 10 dakika kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul