Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Sarımsak Kebabı

MALZEME;
500 gr taze baş sarımsak
500 gr az yağlı kıyma
Bir kavhe fincanı Nar Pekmezi
Tuz
Karabiber

TARİFİ;
Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılırSarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünürŞişe bir sarımsak bir köfte saplanarak mangalda pişirilirPişirilen kebaplar tepsiye dizilir Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya su gezdirilirAteşte 10 dakika kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir ve servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla