Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Soğan Kebabı

MALZEME;
500 gr yağlı kıyma
1 kg küçük kuru soğan
1 kahve fincanı nar pekmezi
Tuz, karabiber
TARİFİ; Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur, ve az suyla, yoğrulur Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlak köfteler yapılır Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür Şişe bir köfte bir soğan saplanır Mangalda pişirilir Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir Ateşte 10 dk kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır

--->: Antep Mutfağı frmacil sayfa 2iki --->: Antep Mutfağı




Alıntı Yaparak Cevapla