Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Ekşili Taraklık Tavası

MALZEME;
1 kg açılmış pirzola et
100 gr kuru soğan
150 gr rendelenmiş domates
250 gr domates
50 gr yeşilbiber-domates salçası-margarin
250 gr ayva,yarım çay bardağı nar pekmezi
Yarım çay bardağı limon suyu
10gr tuz,pulbiber
2 gr yedi türlü baharat,karabiber
4 bardak su
TARİFİ:
Bir tencereye margarin yağı ve et konurEt biraz kavrulduktan sonrahalka olarak doğranmış soğan eklenir,soğan pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılırKarışıma 4 bardak su ve tuz ilave edilir,kefi alınıp kapak kapatılır,ateş biraz kısılırBir kaseye nar pekmezi,limon suyu ve baharatlar konup karıştırılırBu karışım etin üzerine dökülürAyvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilirDomates ve biberleride doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika daha pişirilirServis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla