Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
16
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Ekşili Taraklık Tavası
MALZEME;
1 kg
açılmış pirzola et
100 gr
kuru soğan
150 gr
rendelenmiş domates
250 gr
domates
50 gr
yeşilbiber-domates salçası-margarin
250 gr
ayva,yarım çay bardağı nar pekmezi
Yarım çay bardağı limon suyu
10gr
tuz,pulbiber
2 gr
yedi türlü baharat,karabiber
4 bardak su
TARİFİ:
Bir tencereye margarin yağı ve et konur
Et biraz kavrulduktan sonrahalka olarak doğranmış soğan eklenir,soğan pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır
Karışıma 4 bardak su ve tuz ilave edilir,kefi alınıp kapak kapatılır,ateş biraz kısılır
Bir kaseye nar pekmezi,limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır
Bu karışım etin üzerine dökülür
Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir
Domates ve biberleride doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika daha pişirilir
Servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul