Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #25
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Sarımsak Aşı

MALZEME;
1 kg taze sarımsak
500 gr orta yağlı kuşbaşı et
1 kg süzülmüş yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam hasbir (safran)
Yeterince tuz,nane,su
TARİFİ:
Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konurNohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilirSarımsaklar 2-3 cm uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenirSarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılırPişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılırBu karışım yemeğin içine aktarılırAktarma sırasında yemek sürekli karıştırılırKaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla