Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #37
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Meyhane Pilavı

MALZEME;
300 gr bulgur
50 gr pişmiş nohut
50 gr ince doğranmış soğan
30 gr ince doğranmış kırmızıbiber
100 gr doğranmış domates
1 paket margarin yağ
50 gr domates salçası
5 bardak su
10 gr pul biber
TARİFİ;
İnce doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulurBu yağa salça,doğranmış kırmızı biber,pul biber ilave edilip karıştırıldıktan sonra suyu konurBu karışıma pişmiş nohut ve domatesler konup kaynatıldıktan sonra içine tuz ve bulgur atılır, karıştırılırPişmekte olan pilav yeniden kaynara çıkınca yemek ocaktan alınırYemek servise hazırdır


Alıntı Yaparak Cevapla