Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
37
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Meyhane Pilavı
MALZEME;
300 gr
bulgur
50 gr
pişmiş nohut
50 gr
ince doğranmış soğan
30 gr
ince doğranmış kırmızıbiber
100 gr
doğranmış domates
1 paket margarin yağ
50 gr
domates salçası
5 bardak su
10 gr
pul biber
TARİFİ;
İnce doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulur
Bu yağa salça,doğranmış kırmızı biber,pul biber ilave edilip karıştırıldıktan sonra suyu konur
Bu karışıma pişmiş nohut ve domatesler konup kaynatıldıktan sonra içine tuz ve bulgur atılır, karıştırılır
Pişmekte olan pilav yeniden kaynara çıkınca yemek ocaktan alınır
Yemek servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul