Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #40
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






İmambayıldı

MALZEME;
5 adet patlıcan
5 adet domates
3 adet kurusoğan
2 baş kuru sarımsak
5 adet yeşilbiber
1 yemek kaş domates salçası
100 gr çam fıstığı
1 kg ayçiçek yağı
Tuz,karabiber,pulbiber
TARİFİ: Soğan,domates,yeşilbiber ince ince doğranırAz miktar yağda sırasyla çam fıstığı,soğan,domates,biber,sarımsak eklenerek kavrulur ve salça ilave edilir (sos hazırdır)Patlıcanlar boydan hafifçe bıçakla yarılırDaha sonra yağa konarak iyice soldurulurKızaran patlıcanlar yağdan alınıp fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilirHazılanan sos patlıcanların içine doldurulurçPatlıcanların üzerine ince kıyılmış birer parça domates ve biber süs olarak konurFırında hafifçe ısıtılıp servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla