Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
40
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
İmambayıldı
MALZEME;
5 adet patlıcan
5 adet domates
3 adet kurusoğan
2 baş kuru sarımsak
5 adet yeşilbiber
1 yemek kaş
domates salçası
100 gr
çam fıstığı
1 kg
ayçiçek yağı
Tuz,karabiber,pulbiber
TARİFİ:
Soğan,domates,yeşilbiber ince ince doğranır
Az miktar yağda sırasyla çam fıstığı,soğan,domates,biber,sarımsak eklenerek kavrulur ve salça ilave edilir (sos hazırdır)
Patlıcanlar boydan hafifçe bıçakla yarılır
Daha sonra yağa konarak iyice soldurulur
Kızaran patlıcanlar yağdan alınıp fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir
Hazılanan sos patlıcanların içine doldurulurçPatlıcanların üzerine ince kıyılmış birer parça domates ve biber süs olarak konur
Fırında hafifçe ısıtılıp servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul