Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #77
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Pimpirim Piyazı

MALZEME;
1 demet semiz otu (pirpirim)
Yarım demet maydanoz
1 adet salatalık
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1-2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber (taze)
Yarım limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve kırmızı toz biber (isteğe göre)
TARİFİ;
Semiz otu ve maydanoz ayıklanırSuda bekletilmek suretiyle birkaç kez suyu değiştirilerek yıkanır,süzülürSalatalık yarım soyularak küp şeklinde irice doğranırSoğan,domates,biber, semizotu ve maydanoz doğranarak servis tabağına alınır Limonsuyu ve zeytinyağı gezdirilip tuz ve biber eklenerek servise sunulur


Alıntı Yaparak Cevapla