Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
77
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Pimpirim Piyazı
MALZEME;
1 demet semiz otu (pirpirim)
Yarım demet maydanoz
1 adet salatalık
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1-2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber (taze)
Yarım limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve kırmızı toz biber (isteğe göre)
TARİFİ;
Semiz otu ve maydanoz ayıklanır
Suda bekletilmek suretiyle birkaç kez suyu değiştirilerek yıkanır,süzülür
Salatalık yarım soyularak küp şeklinde irice doğranır
Soğan,domates,biber, semizotu ve maydanoz doğranarak servis tabağına alınır
Limonsuyu ve zeytinyağı gezdirilip tuz ve biber eklenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul