Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
83
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Peynirli Börek
MALZEME;
Hamuru için;500 gr
un
25 gr
maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak su
İç Malzemesi; 250 gr
Antep peyniri
1 adet taze sarımsak
2 adet taze soğan
1 parça maydanoz
1 parça tarhın
1 çay kaşığı tuz
TARİFİ:
Hamurun malzemeleri yoğulduktan sonra dinlenmeye bırakılır
Rendelenmiş peynirin içine taze soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde doğranır
Maydanoz,tarhın,tuz ve kırmızı biber katıılarak karıştırılır ve bir harç yapılır Yoğrulmuşolan hamur 5 eşşit parçaya bölünür
Parçalar merdane ile açılır ve harç hamura yayılarak hamurun kenarları hafif kıvrılıır
80 derecedeki fırında pşirilerek sıcak olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul