Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #83
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Peynirli Börek

MALZEME;
Hamuru için;500 gr un
25 gr maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak su
İç Malzemesi; 250 gr Antep peyniri
1 adet taze sarımsak
2 adet taze soğan
1 parça maydanoz
1 parça tarhın
1 çay kaşığı tuz
TARİFİ:
Hamurun malzemeleri yoğulduktan sonra dinlenmeye bırakılır Rendelenmiş peynirin içine taze soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde doğranırMaydanoz,tarhın,tuz ve kırmızı biber katıılarak karıştırılır ve bir harç yapılır Yoğrulmuşolan hamur 5 eşşit parçaya bölünürParçalar merdane ile açılır ve harç hamura yayılarak hamurun kenarları hafif kıvrılıır80 derecedeki fırında pşirilerek sıcak olarak servise sunulur


Alıntı Yaparak Cevapla