Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
85
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Şöbiyet
MALZEME;
1 kg
sert buğday unu
3 yumurta
10 gr
tuz
50 gr
nişasta
1 kg
sade yağ
500 gr
antepfıstığı içi
500 gr
süt
50 gr
irmik
750 gr
şeker
350 gr
su
TARİFİ
Hamurun yapımı ve yufkaların açılımı baklava
gibidir
Yufkalar üzerine yağ sürerek 10 kat üst üste konur ve 7*7 cm
olacak şekilde kare kare kesilir
Kesilen her kareye kaymaktan 2 küp şeker büyüklüğünde konarak üzerine fıstık serpilir ve iki ucu birbirini karşılayacak şekilde kapatılıp tepsiye dizilir
Ayrı bir kapta 350 gr
su şekerle kıvam yapılır ve 30 dk
pişirilen baklavanın üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul