Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #85
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Şöbiyet

MALZEME;
1 kg sert buğday unu
3 yumurta
10 gr tuz
50 gr nişasta
1 kg sade yağ
500 gr antepfıstığı içi
500 gr süt
50 gr irmik
750 gr şeker
350 gr su
TARİFİ
Hamurun yapımı ve yufkaların açılımı baklava gibidirYufkalar üzerine yağ sürerek 10 kat üst üste konur ve 7*7 cm olacak şekilde kare kare kesilirKesilen her kareye kaymaktan 2 küp şeker büyüklüğünde konarak üzerine fıstık serpilir ve iki ucu birbirini karşılayacak şekilde kapatılıp tepsiye dizilirAyrı bir kapta 350 gr su şekerle kıvam yapılır ve 30 dk pişirilen baklavanın üzerine dökülür


Alıntı Yaparak Cevapla