Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #90
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Şam Tatlısı

MALZEME;
½ bardak un
½ bardak irmik
½ bardak şeker
½ bardak sıvı yağ
½ bardak yoğurt
3 adet yumurta
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Kıvam için;2 bardak şeker
2 bardak su-Yarım limonsuyu
TARİFİ;
Bir çukur kap içinde malzemelerin hepsi konur ve iyice karıştırılırBu karışım yağlanmış tepsiye boşaltılarak önceden iyice ısıtılmış fırına sürülürKızarıncaya kadar pişirilirÜzerine önceden hazırlanmış kıvam dökülür
Kıvamın Hazırlanması;2 bardak su,2 bardak şeker ve limonun suyu kıvam haline gelinceye kadar kaynatılır


Alıntı Yaparak Cevapla