Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
90
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Şam Tatlısı
MALZEME;
½ bardak un
½ bardak irmik
½ bardak şeker
½ bardak sıvı yağ
½ bardak yoğurt
3 adet yumurta
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Kıvam için;2 bardak şeker
2 bardak su-
Yarım limonsuyu
TARİFİ;
Bir çukur kap içinde malzemelerin hepsi konur ve iyice karıştırılır
Bu karışım yağlanmış tepsiye boşaltılarak önceden iyice ısıtılmış fırına sürülür
Kızarıncaya kadar pişirilir
Üzerine önceden hazırlanmış kıvam dökülür
Kıvamın Hazırlanması;2 bardak su,2 bardak şeker ve limonun suyu kıvam haline gelinceye kadar kaynatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul