Yalnız Mesajı Göster

Karaman Usülü Kebabı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karaman Usülü Kebabı Tarifi




Karaman Usülü Kebabı Tarifi

Malzemeler

But tarafından 15 kilo et

1 Adet iri soğan

1 Diş sarımsak

1 Demet maydanoz

3 Adet defne yaprağı

Yarım su bardağı üzüm sirkesi

4-5 Adet tane karabiber

4 Çorba kaşığı zeytinyağı

Yeteri kadar et suyu

1 Sap kereviz yaprağı

1 Adet körpe havuç

Yeteri kadar tuz

1 Çorba kaşığı domates salçası

Hazırlanışı

Bir tabağa kereviz ve defne yapraklarıyla karabiber tanelerini ve kıyılmış maydanozu serpin

Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın

Sirkeyi döktükten sonra etin üstüne ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün

Bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin

Domates salçasını bir çorba kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun

Zeytinyağı ısınınca et parçalarını terbiyesinden çıkarıp, tencereye ekleyin

Eti karıştırarak pembeleşene dek kavurun

Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün

Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapağını örtün

Yemeği hafif ateşte pişirin

Et iyice pişince delikli kepçe ile çıkarıp, servis tabağına yerleştirin

Havucu dilim dilim kesip, tabağın çevresini bu dilimlerle süsleyin

Kalan salçayı süzgeçten geçirin

Fazla suluysa birkaç dakika kaynatıp, koyulaştırın

Yemeğin üstüne döküp, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla