Yalnız Mesajı Göster

Havuç Lokmaları-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Lokmaları-Yemek Tarifleri






Havuç Lokmaları

Malzemesi:

1 kg rendelenmiş havuç
2 su bardağı toz şeker
2 paket Eti Burçak bisküvi
100 gr tereyağ

Hazırlanışı:

Tereyağ tavada eritilir, rendelenmiş havuçları ilave edip, 4-5 dakika karıştırılır Şeker eklenerek havuç, suyunu çekene kadar ocakta karıştırmaya devam edilir Suyunu çektikten sonra, parçalanmış bisküviler havuç karışımına eklenir ve ocaktan alınır İyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakılır Naylon streçe sarıp buzdolabında 30 dakika bekletilir Servis ederken istenilen şekilde kesilir



Alıntı Yaparak Cevapla