Yalnız Mesajı Göster

Yagda Yumurta Tarife Ait Bilgiler

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yagda Yumurta Tarife Ait Bilgiler




Yagda Yumurta Tarife ait bilgiler

MALZEMELER
4 ADET KÖY VEYA ÇiFTLiK YUMURTASI
SIZMA VEYA EKSTRA EKSTRA ZEYTiN YAĞI VEYA TEREYAĞ
TUZ, KARABİBER

PİŞİRME KABI : MÜMKÜSE CAM KAPAKLI TEFLON TAVA

HAZIRLANIŞI
TAVAYA MAKUL MİKTARDA ( 50 GR ) ZEYTYİN YAĞI KOYUNUZ, VEYA ÇOK AZ ISITARAK ERİMESİNİ SAĞLADIĞINIZ TEREYAĞ İÇİNE 2 ADET YUMURTAYI İLAVE EDİNİZ TUZ VE KARABİBER KOYDUKTAN SONRA TAVANIN CAM KAPAĞINI KAPATIN VE HIZLI ATEŞTE YUMURTANIN BEYAZI PİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ (3 DAKİKA YETER VE SARISI PİŞMESE DAHA İYİ OLUR )

NOT: GEREK TEREYAĞINI GEREK ZEYTİN YAĞINI TAVADA ASLA YAKMADAN YUMURTALARI İLAVE EDİNİZ ZATEN İŞİN PÜF NOKTASI DA BURASIDIRDİĞER SIVI VEYA KATI YAĞLAR TAVSİYE EDİLMEZ



Alıntı Yaparak Cevapla