Konu
:
Zeytinyağlı Şevketi Bostan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Şevketi Bostan Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Şevketi Bostan Tarifi
Şevketi Bostan Tarifi İçin Malzemeler:
1 kg şevketi bostan 300 gr kuşbaşı yağsız kuzu eti veya dana eti 1 yumurta sarısı 1,5 limon suyu (isteğe göre az veya çok olabilir) 1 adet kuru soğan 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı dolusu un 4 yemek kaşığı dolusu yağ
Hazırlanışı:
Düdüklü tencereye yağla beraber eti koyarak yağın rengi şeffaflaşana kadar kavurun
Ete soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin
Son olarak ayıkladığınız şevketi bostanları da ilave edip 2-3 dk karıştırdıktan sonra yarım limon suyu, tuz ve yemeğin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatarak 30-35 dk pişirin
Yemek piştikten sonra çukur bir tabağın içinde yumurta sarısı ve unu çırparak yemeğin suyuyla karıştırıp yavaş yavaş yemeğe ilave edin
2-3 dk daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın
(şevketi bostanların kök kısımlarını ve sert yapraklarını temizleyip 2 ‘ ye bölerek kullanıma hazırlayın
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul