Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Şevketi Bostan Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Şevketi Bostan Tarifi




Şevketi Bostan Tarifi İçin Malzemeler:

1 kg şevketi bostan 300 gr kuşbaşı yağsız kuzu eti veya dana eti 1 yumurta sarısı 1,5 limon suyu (isteğe göre az veya çok olabilir) 1 adet kuru soğan 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı dolusu un 4 yemek kaşığı dolusu yağ

Hazırlanışı:

Düdüklü tencereye yağla beraber eti koyarak yağın rengi şeffaflaşana kadar kavurun Ete soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin Son olarak ayıkladığınız şevketi bostanları da ilave edip 2-3 dk karıştırdıktan sonra yarım limon suyu, tuz ve yemeğin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatarak 30-35 dk pişirin Yemek piştikten sonra çukur bir tabağın içinde yumurta sarısı ve unu çırparak yemeğin suyuyla karıştırıp yavaş yavaş yemeğe ilave edin 2-3 dk daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın

(şevketi bostanların kök kısımlarını ve sert yapraklarını temizleyip 2 ‘ ye bölerek kullanıma hazırlayın)



Alıntı Yaparak Cevapla