10-14-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri
38 Cafe Wien'in şinitzeli: Reasürans'ın içindeki Cafe
Wien, Viyana usulü şinitzeli en iyi yapanlardan
39 Marmaris Büfe'nin Leyla'sı: Leyla, Marmaris
Büfe'nin çikolatalı muzlu tostuna veri*len ad Müdavimleri bu
tosta dünyanın 8 harikası diyor
40 Ayder'in kuru fasulyesi:
Bağlarbaşı'ndaki salaş bir dükkânda, şehrin en iyi kuru fasulyesi
yapılıyor Fasulyeler bir gün öncesinden sütte güzellik uykusuna
yatırılarak  
41 Konak Pastanesi'nin çikolatalı badem ezmesi: Konak Pastanesi'nin her şeyi ayrı bir efsanedir Ayçöreği, ekler pastaları  Ama mantar
şeklindeki çikolatalı badem ezmesinin üstüne yoktur
42 Apik'in işkembe çorbası: Eğlenceden sonra geceyi iyi bir
işkembe çorbasıyla tamamlamak adettendir Apik Dolapdere'de,
yılların emektarıdır
43 Lokanta'nın kırmızı biber çorbası: Mehmet
Gürs, tüm yemekleriyle mest ediyor Közlenmiş kırmızı biber
çorbasına öncelikle bayılıyoruz
44 Hacı Abdullah'ın kompostoları:
TürkOsmanlı mutfağının en şöhretlilerindendir İster
frambuaz, ister nar; kompostolar lezizdir
45 Develi'nin
çiğköftesi: Develi'nin Samatya'daki şubesi esastır Burada
çiğköfte şamfıstıklı yapılıyor
46 Boğaziçi Borsa'nın hünkarbeğendisi: Türk mutfağını en iyi yapan
yerlerin başında gelen Borsa'da klasik lezzetler, şık sunulur
Hünkarbeğendisi hiçbir yere benzemez
47 Feriye'nin çilavı: Türk mutfağını enfes bir manzarayla
birleştiriyor Feriye Çilavımn nefaseti, içinin sakızlı
olmasından kaynaklanıyor
48 Teşvikiye Bahar Pastanesi'nin çikolatalı
kestane tatlısı: Kafkas'ın kestane şekerlerine bir
İstanbullu olarak rakiptir Hep tazedir Çikolata ile
kestanenin bileşimi ve ağızda dağılışı insanı mest eder
49 Güveççi Abdullah;
osmanlı imparatorluğu zamanında güveçte yemekler yapan üsküplü Abdullah ustanın torunları şimdi Fenerbahçede
50 Bebek badem ezmesi: Tarihi Bebek Badem Ezmecisi'nin badem
ezmesi insan ağzına götürürken erimeye başlar adeta Çok hafiftir
51 Balıkçı Hasan'ın lakerdası ve çoban salatası:
Balıkların tazeliğinin sebebi haldeki balıkçıların sabah
ilk olarak buraya satış yapmasındandır
52 Sarıyer Muhallebicisi'nin kazandibi:
Sütlü tatlılar, sahiplerinin çiftliğinde sağılan taze sütle yapılır
53 Asitane'nin sebzeli sarması:
İstanbul'da Osmanlı mutfağını en iyi sunan yerlerdendir Sebzeli
Asitane sarmasında közlenmiş patlıcan ve sarmısaklı köfte, nane
asidesi ile ser*vis edilir
54 Darüzziyafe'nin
köftesi: Süleymaniye Camii'nin Külliyesi'ndeki restoranın
spesiyali olan bu yemek biraz baharatlı ve inanılmaz
lezzetli İçinde üç farklı et bulunuyor Köfteye fıstık ve baharatlar
eklenip, yufkaya sarılıp pişiriliyor
55 Çiya'nın kirece yatırılmış kabak tatlısı: Kadıköy
Çarşısı'ndaki Çiya'da maceradan korkmayın Kapanışı mutlaka dışı
çıtır, işi yumuşak olan kirece yatırılmış kabakla yapın
56 Gezi Pastanesi'nin sıcak çikolatası:
Kullanılan malzeme o kadar kaliteli ki, sıcak çikolata gerçek
çikolata tadında
57 Divan Pastanesi'nin
çikolatası: İstanbul'un en iyi çikolatacısıdır
Özellikle prenses çikolata diye bilinen, içi bademli, üstü çikolata
ve kakao kaplı olanları bir efsanedir
58 Kanlıca'nın yoğurdu: O rengi pembemsi yoğurdun üstüne pudra şekeri
dökünce ummadık bir tat çıkar ortaya İstanbul'un kendine has bu
yoğurdunu vapurda tatmak da ayrı bir keyiftir
59 Park Şamdan'ın kuzu kaburga veya kuzu külbastısı: 20 yıldır
İstanbul'da klasikleşmiş bir restoran olan Park Şamdan
mutfağının yıllardır değişmeyen özel yemeği kuzu kaburga ve
kuzu külbastıdır
60 Sultanahmet köftesi: Orijinali
Sultanahmet'teki Selim Usta'nın dükkânıdır Kıyma, köfte haline
geldikten sonra bir gün dinlendirilir
61 Markiz Pastanesi'nin
makaronu: Genellikle badem aromalı olan bu lezzetin, Markiz'de
fıstıklı, güllü ve vanilyalısını da bulabilirsiniz
|
|
|