10-14-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri
84 Emirgan Çınaraltı'nın çay ve
poğaçası: Burada 'tavşankanı' çay içme keyfi bambaşka Bunca
yeni, alternatif su kenarı kahvaltı mekânına rağmen
85 Lacivert'in uskumru dolması: Pirinçten çok soğan içeriyor Asıl
sırrı ise içine katılan kişnişte
86 Beyaz Fırın'ın paskalya çöreği: Kadıköy Çarşısı'ndaki eski
dükkândan farklı olarak Çiftehavuzlar'da 'modernize' çeşitler de var
Ama paskalya çöreği her zaman bir numara
87 Hacıbekir'in akide şekeri: Anlatmaya gerek var mı? Lokumları
da nefistir ama asıl akideleri oyuncak gibidir
88 Cafer Erol'un: Tulumbası ve akide şekerleri osmalıdan gelen lezzetler
89 Mavi'nin patlıcanlı börekitası:
Nişantaşı'ndaki Mavi, yıllardır değişmeyen buluşma noktalarından
Krepleri, salataları, çeşidi az olsa da tatlıları hep iyidir ama
patlıcanlı börekitası az bulunur özelliktedir
90 Todori'nin marine
edilmiş çiğ balığı: Caddebostan'daki Todori, 'karşı'nın en iyi
balıkçılarındandır Başlangıçlardan marine çiğ balığı, balık
köftesi ve uskumrusu müthiştir
91 House Cafe'nin naneli limonatası: Şehrin göbeğinde, ıhlamur ve dut
ağaçlan altında yapılan çok özel bir keyif
92 Çeşni'nin işkembe sotesi: Çiftehavuzlar'daki mütevazı et
lokantası, damağınızı delirtebilecek kudrette bir işkembe sote
yapıyor; güveçte
93 Set'in balık kokoreci: Kireçburnu'ndaki
Set'in her şeyi taze ve lezizdir Balık kokoreci başka dünyalara
götürür
94 Pera Palas'ta 5 çayı: Süslü
koltuklara kurulup, 'kuru pasta' ile bir fincan çay içmeyeli ne
kadar oldu?
95 'Sabırtaşı'nın içliköftesi: İstiklal Caddesi'ndeki 'Sabırtaşı' Ali
amcanın doyumsuz içliköftelerini, eşi evde yapar
96 Zencefil'in sebze salatası: Vejetaryen lokantası Zencefil'de
kabaklı, soya fasulyeli sebze salatasını denemelisiniz; üzerinde nar taneleri bile var Yanında Zencefil'in özel ekmeklerinden de isteyin
97 Antre'nin peynirleri: Tam 35 çeşit Türk peyniri var burada Peynir
konusunda seçiciyseniz uğrayın
98 Has Ekmek Fırını'nın ekmeği/pidesi: Çınaraltı kahvaltılarında
Çengelköy'deki Has Ekmek'in simitleri, pideleri çok iyi gider
150 yıllık fırında her daim 'Ramazan pidesi' bulmak mümkün
Üstüne 'şifa' denilen özel bir karışım sürülen pideler odun
fırınında pişiriliyor
99 Kanaat Lokantası'nın 'sorbe'si:
Üsküdar'daki Kanaat'in sorbe havasındaki meyveli dondurmaları
meşhurdur Katkı maddesi yok, salep Yozgat'tan, süt
Çekmeköy'den  
100 Hünkar'ın ılık irmik helvası: Feridun Ügümü'nün özel tereyağlı,
ılık irmik helvası, tatlıyla hiç işi olmayanları bile teslim alır
|
|
|