Konu
:
Gazel Böreği - Burdur Dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Gazel Böreği - Burdur Dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gazel Böreği - Burdur Dan Yemek Tarifleri
Gazel Böreği
4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1
5 su bardağı sıvıyağ veya eritilmiş margarin
1
5 su bardağı su
1 yumurta sarısı, tuz
İç malzemesi:
250 gram kıyma
2 patates
1 soğan
2 çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1
Böreğin iç malzemesini hazırlamak için; soğan ve patatesleri soyup ayrı ayrı rendeleyin
Margarini bir tavada kızdırıp rendelenmiş soğanı pembeleştirin
Patates ve kıymayı ekleyip biraz kavurun
Ateşten alıp ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın
Soğumaya bırakın
2
Hamur yoğurma kabına unu eleyin
Su ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun
Hamuru cevizden büyük parçalara ayırıp bezelerin üzerini nemli bezle örtün
15 dakika dinlendirin
3
Hamur bezelerinin üzerine nişasta serperek oklava ile tepsi büyüklüğünde, ince yufkalar halinde açın
Fırın tepsisisini yağlayıp bir yufkayı yayın
Açtığınız yufkalar büyükse tepsiye kırıştırarak yerleştirin
Yufkanın üzerine eritilmiş margarin gezdirin
Yufkaların yarısını bu şekilde döşeyin
Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkaları da aralarına margarin gezdirerek kat kat yayın
4
1 çorba kaşığı eritilmiş margarinle yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün
15-20 dakika bekletip böreği kareler hahinde kesin
Karelerin iki ucundan tekrar keserek üçgen şekli verin
5
Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul