Konu
:
Çanakkaleden Köy Azığı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çanakkaleden Köy Azığı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çanakkaleden Köy Azığı Tarifi
Çanakkaleden köy azığı:
Bir büyük baş soğan ince doğranarak bir çorba kaşığı yağ ile bir tencerede sarartılır
Daha sonra tencereye 150 gr kıyma konur ve suyunu çekinceye kadar kavrulur
Üzerine iki domates küçük küçük doğranarak konur ve salça kıvamına gelinceye dek pişirilir
Hazırlanan malzeme tencereden alınarak başka bir yere ayrılır
Aynı tencereye iki çorba kaşığı margarin ile yarım kilo tel şehriye ufalanarak konur
Pembeleşince kıyma tencereye aktarılır
Bu sırada dolmalık dört biberde tencereye ufak ufak doğranır
Tuz ve karabiber serpilir
İki bardak kadar su konarak orta sıcaklıkta pişirilir
Şehriyeler suyu çektikten sonra bir süre dinlendirilir
Tabağa konduğunda üzerine maydanoz serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul