Konu
:
Bursadan Çömlek Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bursadan Çömlek Kebabı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bursadan Çömlek Kebabı Tarifi
Bursadan çömlek kebabı:
Kemikli olarak küçük parçalara bölünmüş bir kilo koyun eti 3 çorba kaşığı margarinle tencereye konup kavrulur
Soyulmuş 25-30 arpacık soğanı sıcak suyla birlikte etlerin üzerine konur
Tuz eklenir ve pişirilir
Bir başka kapta 5 dolmalık biber ile iki patates ufak ufak doğranır
Pişmiş et bir çömleğe aktarılıp üzerine patatesle biberler daha üstede iki adet doğranmış domates konur
Karabiberle kırmızı biber serpilir
Çömleğin ağzı kapandıktan sonra kenarları hamurla sıvanıp hafif ateşte bir saat kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul