Konu
:
Sebzeli Bademli Piliç Sote-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Bademli Piliç Sote-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Bademli Piliç Sote-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
100 gr piliç bonfile (jülyen doğranmış)
40 gr havuç (jülyen doğranmış)
25 gr taze soğan (jülyen doğranmış)
25 gr pırasa (jülyen doğranmış)
5 gr kuru shitake mantarı
15 gr soyulmuş badem
5 gr soya sos
3 gr oyster sos
5 gr taze zencefil (jülyen doğranmış)
10 gr konserve bambu filizi (jülyen doğranmış)
20 gr taze soya filizi
1 çay kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı susam yağı
10 gr ayçiçek veya mısır özü yağı
HAZIRLANIŞI
Shitake mantarını 1 saat önce ılık su ile ıslatın
Kök kısmını atıp diğer kısmını jülyen doğrayın
Bir tavada harlı ateş üzerinde yağı kızdırın
Bademleri ilave edip altın sarısı renkte kızartın
Tavukları ilave edip 2 dk süreyle sulandırmadan sote edin
Sebzeleri sırasıyla havuç, zencefil, pırasa, soya filizi, shitake mantarı, bambu filizi, taze soğan olmak üzere ilave edip sote edin
Soya sos, nişasta, oyster sos, su ve susam yağını bir kapta karıştırın ve tavaya ilave edip 10 saniye sonra ocaktan alın
Soya sos tuzlu olduğu için bu tarifte tuz kullanılmamıştır
Arzu ederseniz bir miktar da tuz ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul