Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Buğdaylı Çorba-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Buğdaylı Çorba-Yemek Tarifleri




Kullanılacak Malzemeler
4 dal pazı
2 çorba kaşığı buğday (marketlerde yarma diye satılan)
Yarım kase yoğurt
Hazırlanma Şekli
Buğday bir gün önceden yıkanır ıslatılır Bir gün sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suda haşlanır Sonra irice elle parçalanmış pazılar eklenir, maksimum 3 dakika pişirilir Hafif sulu karışım ya tel süzgeçten geçirilir ya da rondoda ezilir Yarım kase yoğurda eklenip bebişlere yedirilir (Alternatif ıspanakla da yapılabilir)



Alıntı Yaparak Cevapla