Konu
:
Pazılı Buğdaylı Çorba-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Buğdaylı Çorba-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Buğdaylı Çorba-Yemek Tarifleri
Kullanılacak Malzemeler
4 dal pazı
2 çorba kaşığı buğday (marketlerde yarma diye satılan)
Yarım kase yoğurt
Hazırlanma Şekli
Buğday bir gün önceden yıkanır ıslatılır
Bir gün sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suda haşlanır
Sonra irice elle parçalanmış pazılar eklenir, maksimum 3 dakika pişirilir
Hafif sulu karışım ya tel süzgeçten geçirilir ya da rondoda ezilir
Yarım kase yoğurda eklenip bebişlere yedirilir
(Alternatif ıspanakla da yapılabilir
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul