Yalnız Mesajı Göster

Kapama - Eskişehir'den Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kapama - Eskişehir'den Yemek Tarifleri




Kapama

1 bütün tavuk

3 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

45 su bardağı tavuk suyu

Tuz, karabiber

1 Tavuğu temizleyip yıkayın Bir tencereye alıp 4 bardak su ekleyin ve tavuğu haşlayın Pişince, suyunu süzerek başka bir kaba alın Tavuğu iri parçalara ayırın

2 Pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin İyice yıkayıp süzün Karnıyarık tenceresinde tereyağını kızdırın Pirinci ilave edip şeffaşlaşıncaya kadar kavurun Tavuk suyuna su ekleyerek 45 su bardağına tamamlayın Pirince ekleyip tuz serpin ve pilavı pişirin

3 Pilavı fırın tepsisine alın Üzerine tavuk parçalarını yerleştirip fırına verin Tavuklar kızarıncaya kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla