Konu
:
Kapama - Eskişehir'den Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kapama - Eskişehir'den Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kapama - Eskişehir'den Yemek Tarifleri
Kapama
1 bütün tavuk
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
4
5 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
1
Tavuğu temizleyip yıkayın
Bir tencereye alıp 4 bardak su ekleyin ve tavuğu haşlayın
Pişince, suyunu süzerek başka bir kaba alın
Tavuğu iri parçalara ayırın
2
Pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin
İyice yıkayıp süzün
Karnıyarık tenceresinde tereyağını kızdırın
Pirinci ilave edip şeffaşlaşıncaya kadar kavurun
Tavuk suyuna su ekleyerek 4
5 su bardağına tamamlayın
Pirince ekleyip tuz serpin ve pilavı pişirin
3
Pilavı fırın tepsisine alın
Üzerine tavuk parçalarını yerleştirip fırına verin
Tavuklar kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul